Linktip

Financieel

In deze economisch mindere tijden is het zo dat veel mensen vreemd vermogen moeten aantrekken om deze periode door te komen. Bij wie kun je het beste een lening afsluiten en is het regelen van een financiering wel verstandig ? In dit artikel informatie hierover. 

Als particulier zult u het wellicht wel merken. De economie draait ronduit slecht in Nederland en de meeste landgenoten krijgen hier vroeg of laat dan ook mee maken.
Veel mensen overwegen een financiering aan te vragen om zodoende deze mindere periode door te komen zonder dat het leefgenot direct onder druk komt te staan. Is het verstandig om een geldlening aan te vragen ?
En bij wie kun je dit het beste doen ?

leen niet te snel geld, denk goed na voor de volgende stap te nemen
Een lening aanvragen heeft gevolgen voor je nabije toekomst. Natuurlijk is het zo dat de korte termijn goed door te komen is met wat extra geld, denk er wel aan dan de langere termijn voor u een extra belasting zal zijn. U  moet dan namelijk uw lening aflossen.
Als u als particulier geld wilt lenen dan moet u eerst uw financiële profiel eens goed doorlichten. Leen nooit een te hoog bedrag. Het is belangrijk dat u goed inschat of u de maandelijkse verplichtingen op een goede manier kunt dragen. Neem daarom altijd enige marge als u uw financiële huishouding tegen het licht houdt.

bij wie een financiering aan te vragen
Waar kun je het beste geld lenen ? Uitgaande dat u als particulier handeld en het geld dus voor uw privéleven nodig heeft dan is het verstandig eens goed om u heen te kijken.
Tuurlijk is het mogelijk een financiering af te sluiten bij uw huisbank of een andere zakelijke geldverstrekker. Maar wellicht is het een beter idee om eens dichter bij huis te kijken!
Wellicht kunt u een lening afsluiten bij vrienden of nog beter familie. Hierdoor kunt je vermoedelijk gunstiger afspraken maken over aflossingstermijn, rentepercentages, etc.
Hierdoor is het mogelijk vreemd geld goedkoper aan te trekken.

lenen van bekenden prima maar denk aan de verstandhouding
Het grote nadeel van een geldlening via familie of vrienden is dat het meer druk op de onderlinge relatie kan leggen. Dit moet ten aller tijde voorkomen worden en het is dan ook van groot belang om een goede planning te maken. Dit kun je doen door de afspraken goed vast te leggen en minstens zo belangrijk de gemaakte afspraken tot in detail na te komen.
De denk ook bij een persoonlijke lening goed aan de te volgen termijn. Los uw schulden tijdig af, dit geeft rust en respect.

Maak jouw eigen website met JouwWeb